VILLA MIDDELBURG

previous arrow
next arrow
Slider

MODERNE VILLA,
MIDDELBURG

Binnen een klein inbreidingsplan is deze moderne villa gerealiseerd. De diepe kavel die ontsloten wordt via een rustige weg, bood de mogelijkheid om de woning ook in de diepte te ontwikkelen. Op de begane grond worden de woonkeuken en woonkamer van elkaar gescheiden door een centrale as. Deze loopt vanaf de voordeur door tot de achterdeur en vindt zijn vervolg in de tuin waarachter zich nog een openbaar park bevindt. Door de woonkeuken en de woonkamer t.o.v. elkaar te verschuiven is een spannende plattegrond ontstaan. Dit heeft aan de voorzijde van de woning tevens de mogelijkheid geboden om een kantoorruimte te realiseren. De centrale as zoals deze op de begane grond is ingezet vinden we ook terug op de verdieping waaraan de slaapkamers en badkamer liggen. Die zijn hiermee georiƫnteerd op het noorden en blijven dus koel. Ramen worden behoudens aan het einde van de centrale as (overloop) niet toegepast, zodat het uitzicht zich ook hier richt op het achterliggende park. De opbouw van de plattegronden heeft er toe geleid dat het exterieur zich presenteert in drie bouwvolumes, te weten: de keuken uitgevoerd in een langgerekte MBI steen, een plint die in dezelfde steen is uitgevoerd maar ontkoppeld is van de keuken, en de verdieping bestaande uit een gestukt volume in combinatie met hout die op de plint zoals hiervoor omschreven plint ligt. Het gebruik van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen maken deze woning zeer energiezuinig!

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.