Visie

De opbouw van het landschap, de stedenbouwkundige ruimte en de wijze waarop dit in de geschiedenis is ingevuld, hebben een directe invloed op ons als mens waar dan ook ter wereld. De juiste interpretatie van het landschap, de stad of het dorp en hun onderlinge relatie vormen de basis voor het verder ontwikkelen van onze omgeving. Gebouwen spelen hierbij uiteraard een grote rol, aangezien wij in onze omgeving de gebouwen aanschouwen en vanuit deze gebouwen de omgeving.
De wijze waarop de samenhang tussen het gebouw en zijn omgeving tot stand komt, bepaalt naast de sfeer van het gebouw en zijn omgeving ook de sfeer in het gebouw. Deze samenwerking is mede bepalend voor het interieur, maar ook voor de constructie en in steeds grotere mate voor de installaties.
Om een maximale interactie te krijgen tussen de omgeving en het gebouw werken wij van binnenuit. Op deze wijze ontwikkelt het gebouw zich tijdens het ontwerpproces zonder gebruik te maken van vooropgestelde vormen. Het gebouw zal vanuit zijn interieur en zijn gebruik relatie vinden met zijn omgeving waardoor deze versterkt zal worden. Vanuit deze visie in combinatie met een functioneel programma van eisen, de wensen van de opdrachtgever en het budget ontwikkelt Architectenbureau van den Hoeven een optimaal ontwerp.
U staat als opdrachtgever met uw wensen centraal voor het door ons te ontwikkelen concept. Daarnaast zijn de omgeving, het budget, de constructie, de installatie, het interieur, regelgeving, materialisatie en duurzaamheid van belang. Wanneer de balans tussen deze verschillende facetten optimaal is, kunnen we spreken van een conceptueel geslaagd plan. Wij controleren en beheersen het conceptuele plan vanaf het proces van schetsontwerp tot en met eindoplevering. Hierdoor behoudt het concept zijn kracht, waardoor goede architectuur ontstaat.

Reacties zijn gesloten.