VILLA UTRECHT, DE BALIJE

previous arrow
next arrow
Slider

VILLA UTRECHT,
DE BALIJE

Deze villa is grotendeels opgetrokken in clickbrick en daarmee is de gevel volledig demontabel. Het ontbreken van zowel stoot- als lintvoegen zorgt ervoor dat de gevel van de woning een frisse uitstraling krijgt, vergelijkbaar met de uitstraling van natuursteen die zijn kleuren mooi behoud. Vanuit de wensen van onze opdrachtgever hebben wij passende plattegronden ontworpen. Deze hebben geleid tot een ontwerp welke bestaat uit vier componenten, te weten: het hoofdvolume uitgevoerd in rode clickbrick, de verkeersruimte uitgevoerd in wit stucwerk, het trappenhuis uitgevoerd in antraciet gekleurd clickbrick en de keuken uitgevoerd in rode clickbrick. De vier componenten zijn vanuit het programma bepalend voor de verschijningsvorm. De verkeersruimten en het trappenhuis zijn beeldbepalende elementen in enerzijds horizontale en anderzijds verticale richting. De witte gestucte schijf symboliseert de verkeersruimten en is daarmee ingezet als verbindend element tussen het Kloosterpark voor de woning en de achtertuin van de woning.

 

Architectenbureau van den Hoeven b.v.
www.vandenhoeven.nl
Bouwbedrijf Lichtenberg
www.bouwbedrijf-lichtenberg.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.