VILLA UTRECHT, PARKNOORD KAVEL 7.08

previous arrow
next arrow
Slider

VILLA UTRECHT,
PARKNOORD KAVEL 7.08

Een uitgesproken beeldkwaliteitsplan was leidraad bij het ontwerp van deze villa. Dit plan moest beschikken over een pronkkamer van 5 meter diep aan de voorzijde met een groot percentage aan glas. Deze pronkkamer diende een afgeleide te zijn van het hoofdvolume. De langgerekte kavel gaf aanleiding tot een helder concept met een centrale as, die de grote diepe voortuin verbind met de achtertuin en daaraan grenzende waterplas. Deze beleving is binnen voortdurend aanwezig, aangezien de open verkeersruimte tussen de voor gelegen woonkeuken en de achter gelegen woonkamer op het hart van deze as ligt. Vanuit de centrale hal komt men op de centrale as binnen om vervolgens de lengte en kwaliteit van de kavel te beleven. Deze opzet heeft ertoe geleid dat de woning is opgebouwd uit drie bouwvolumes die als delen van een telescoop achter elkaar liggen. Het middelste volume is het koppelelement met verkeersruimten tussen de verblijfsruimten die in het eerste en derde bouwvolume zijn gelegen (op de begane grond de keuken en de woonkamer).

 

Architectenbureau van den Hoeven b.v.
www.vandenhoeven.nl
Bouwbedrijf Ter Reehorst
www.ter-reehorst.nl
Installatiebedrijf Gijsbertsen
www.gijsbertsenbv.nl
Bakker technisch installatiebureau bv
www.bakker-tib.nl

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.