VILLA WATERRIJK WOERDEN, VILLAPARK KAVEL 7-11

previous arrow
next arrow
Slider

VILLA WATERRIJK WOERDEN,
VILLAPARK KAVEL 7-11

De stedenbouwkundige randvoorwaarden van deze kavel zijn bepalend geweest voor het hoofdvolume die als een L-vorm over twee tot drie woonlagen is opgezet. Er mocht niet meer dan 40% van de voorgevelrooilijn bebouwd worden. De woning bestaat uit twee bouwvolumes die met elkaar verweven zijn en zich ten opzichte van elkaar onderscheiden door een horizontale oriëntatie (twee bouwlagen) en een verticale oriëntatie (drie bouwlagen). De ontmoeting van deze twee volumes is duidelijk terug te zien vanuit de achtertuin. Het verticaal gedetailleerde metselwerk van het verticale bouwvolume doorkruist het horizontaal georiënteerde bouwvolume ter plaatse van het dakterras. De voorzijde van de woning heeft vanuit het programma een gesloten karakter terwijl de achterzijde met veel glas en het dakterras een duidelijk open karakter heeft. Dit zorgt voor veel licht en interactie met de tuin.

 

Architectenbureau van den Hoeven b.v.
www.vandenhoeven.nl
Allurebouw
www.allurebouw.nl.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.