VILLA WATERRIJK WOERDEN, VILLAPARK KAVEL XV-1

previous arrow
next arrow
Slider

VILLA WATERRIJK WOERDEN,
VILLAPARK KAVEL XV-1

Binnen het Villapark had deze kavel de mogelijkheid om een woning in de breedte te realiseren, waarbij de afstand tot de openbare weg beperkt mocht blijven. De mogelijkheid om breed aan de achtertuin de woonruimte te realiseren was de nadrukkelijke wens van de opdrachtgever en daardoor bepalend voor de keuze van deze kavel. Zoals vele woningen binnen ons portfolio is ook deze villa volledig van binnenuit ontworpen, waarbij de uiteindelijke verschijningsvorm het gevolg is van de relatie en routing tussen de gewenste ruimten. De kern van de woning is voorzien van grote vides en vormt daarmee op zowel de begane grond als de 1e verdieping een functioneel schakelpunt tussen de diverse functies binnen de woning. Dit schakelpunt is in het exterieur vertaald door de voorgevel in twee richtingen op te zetten, waarvan 1 richting de rooilijn volgt en de afwijkende richting relatie zoekt met de verderop gelegen recreatieplas. Het op de 1e verdieping gelegen grote venster voorziet de kern van veel daglicht, heeft een diepe uitgesneden negge aangezien deze ligt op het spanningsveld tussen de gekozen richtingen. De uitgesneden open hoeken die overhoeks met glas zijn ingezet zorgen voor een breed uitzicht vanuit de woning naar de openbare weg en de recreatieplas.

 

Architectenbureau van den Hoeven b.v.
www.vandenhoeven.nl
Bouwbedrijf Th. van Leeuwen BV
www.bouwbedrijf-vanleeuwen.nl.nl
Loodgieters installatiebedrijf Midden Holland
www.middenholland.nl
Priotec
www.priotec.nl

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.