VILLA WATERRIJK WOERDEN, VILLAPARK XII-2

previous arrow
next arrow
Slider

VILLA WATERRIJK WOERDEN,
VILLAPARK KAVEL XII-2

De stedenbouwkundige randvoorwaarden van deze kavel zijn bepalend geweest. Zo mocht er niet meer dan 40% van de voorgevelrooilijn bebouwd worden.Er is gekozen voor een hoofdvolume evenwijdig aan de kavelvorm haaks op de openbare weg. Deze positionering maakte het mogelijk om een open zijgevel met een tweede terras op het oosten te realiseren. Tevens zorgt dit ervoor dat zonlicht vanaf ’s ochtends tot in de avond maximaal de woning binnenvalt. Het programma op de begane grond is gerelateerd aan deze ligging, waarbij de woonkeuken aan de voorzijde ligt en gekoppeld is aan het oostelijk gelegen terras. De woonkeuken wordt, middels een fraaie glaspui in staal, gescheiden van de aan de achterzijde gelegen woonkamer. De woonkamer heeft met zijn transparante achtergevel een mooie relatie met de tuin. Om privacy in de achtertuin te realiseren, is een tuinmuur geplaatst die tevens de basis is voor een met hout beklede overkapping. Deze overkapping loopt in de achtergevel door tot over de woonkamer en legt daarmee een directe relatie met de breedte van de tuin. Er is gekozen voor een plint bestaande uit metselwerk met langgerekte MBI stenen zonder stootvoegen ter hoogte van de begane grond. De verdiepingen zijn uitgevoerd in wit stucwerk dat mooi contrasteert met het groen rondom de woning.

 

Architectenbureau van den Hoeven b.v.
www.vandenhoeven.nl
Bouwbedrijf W. de Wit
www.bouwbedrijfwdewit.nl.nl

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.